Vzpomínky 2/2020 * Prototype Automuseum Hamburg

Automuzeum Prototyp bylo otevřeno v roce 2008 v budově bývalého přístavního skladu, v hamburgské čtvrti Speicherstadt. Stálá expozice muzea se specializuje na německé sportovní a závodní vozy vyvinuté po druhé světové válce, s výrazným zaměřením na VW a Porsche.

Automuzeum PROTOTYP je financováno ze soukromých zdrojů a chce návštěvníkům zprostředkovat informace o automobilech se zaměřením na různé designéry a závodní jezdce, jako je například Otto Mathé, nebo Petermax Müller, kteří obnovili automobilové závody po roce 1945 v Rakousku a Německu. V mnoha případech byly rané závodní a sportovní vozy v německy mluvících zemích technicky realizovány za použití konstrukce vozů Volkswagen a později i Porsche. Z tohoto důvodu jsou v PROTOTYP Automuzeu tato vozidla v popředí zájmu. V poválečných závodech byly používány unikátní samostatně vyrobené automobily - prototypy. Tato auta jsou zde k vidění, spolu s dalšími závodními a rekordními vozy, sportovními automobily a dokonce i moderními formulemi.

Vitríny vedle aut nabízejí informativní příběhy množstvím dobových fotografií, modelů, literatury a dalších drobných předmětů. Digitální knihovna umožňuje procházet fotoalby závodních jezdců a techniků. V „Audioboxu“ lze spustit několik zvuků motorů a řidičský simulátor je integrován do skutečného Porsche 356. Prostě skvělý motoristický zážitek.

Více si můžete najít na: https://prototyp-hamburg.de/

 

28-Prototyp
27-Prototyp
26-Prototyp
20-Prototyp
21-Prototyp
25-Prototyp
23-Prototyp
22-Prototyp
19-Prototyp
18-Prototyp