Prvomájový průvod veteránů Libercem - bohužel letos nebude !!!

MajJako drobná vzpomínka na povinné prvomájové průvody před více jak dvaceti lety, jsme plánovali i my Prvomájový průvod Libercem, ale tentokrát dobrovolný a nikoli jako politickou agitku jedné strany, ale jako ukázkovou jízdu historických vozidel městem Liberec.

Maj_02Setkání se mělo uskutečnit v 9.00 hodin ráno v Liberci - Horním Hanychově (pod Ještědem) na parkovišti za konečnou tramvaje. Přibližně v 9.30 hodin se měla vydat kolona historických vozidel na cca 15 km dlouhou jízdu napříč městem, kdy veteráni pojedou jak okolo liberecké radnice, po vilové třídě T.G.Masaryka okolo Severočeského muzea a Městských lázní až k ZOO. Dále budou pokračovat po trase Libereckého okruhu a podél Liberecké přehrady až skončí v pivovaru Konrad ve Vratislavicích nad Nisou.

Bohužel situace se výrazně změnila a policie nám tentokrát Spanilou jízdu nepovolila.

V současnosti v Liberci probíhá rekonstrukce několika významných ulic a díky tomu je v centru Liberce silně zahuštěná doprava, řidiči jsou v zácpách nervózní a vznikají nebezpečné a kolizní situace. Proto nám silniční odbor policie doporučil letos jízdu veteránů nepořádat. Ač neradi, tak jsme na tento návrh přistoupili.


Setkání a výstava historických vozidel v pivovaru KonradPrvni_maj_03 - Bude !!!

Již od 9.00 hodin bude možné v neděli 1.května přijíždět s historickými automobily a motocykly do areálu pivovaru Konrad v Liberci - Vratislavicích nad Nisou. Pro posádky v historických vozidlech starších 30 let bude vjezd do areálu pivovaru Konrad zdarma. 

Maj_03Během výstavy veteránů bude pro účastníky přichystána krátká projížďka do okolí v historickém autobusu.

 Běžní návštěvníci budou vítáni a následně budou mít možnost mimořádného volnému vstupu do Automuzea.

Asi ve 14 hodin odstartujeme Prvomájovou jízdu podle šipkového itineráře. Trasa bude dlouhá cca 20 km se zajímavým  cílem.

Účastníci s historickými stroji se předem hlásit nemusí ale postačí, když kdykoli během dne mezi nás přijedou.

Maj_04Maj_05Maj_06Maj_07


Testace a přetestace historických vozidelmaj_10

Současně s výstavou veteránů budou od 10.00 do 13.00 hodin probíhat testace a pravidelné přetestace historických vozidel. Pokud tedy máte své vozidlo opatřeno Průkazem historického vozidla, můžete si jej nechat prodloužit za poplatek 100,- Kč na další rok přímo na této akci. Po předběžné dohodě bude také možné uskutečnit i kompletní klubovou i krajskou testaci, nezbytnou pro následné přidělení veteránských SPZ.


AUTOMUZEUMmaj_11

1. května otevře své expozice do nové sezóny 2011 také Motoristické muzeum barona Liebiega a Ferdinanda Porsche, v areálu pivovaru Konrad. Svým návštěvníkům opět představí ve třech vzájemě propojených halách více jak 50 historických automobilů, motocyklů a jízdních kol z let 1920 - 1980, obohacených různými starými rádii, motoristickými doplňky, auto-moto příslušenstvím i dílenským nářadím. Chybět nebude ani bohatá nabídka motoristické literatury a drobných upomínkových předmětů.


Prvomájový Autofestival bude v areálu vratislavického pivovaru Konrad ukončen přibližně v 16 hodin oceněním nejzajímavějších historických vozidel dne.