AUTO - MOTO MUZEUM Františkovy Lázně

První soukromé muzeum historických vozidel ve Františkových Lázních je opět otevřeno, ale v jiných prostorách.

Původně bylo Auto-Moto Muzeum pana Milana Bojtara v krásných prostorách kolonády ve Františkových lázních, mezi Solným a Lučním pramenem. Dlouhé roky neudržované prostory ale vzaly za své a potřebují důkladnou rekonstrukci. Proto bylo muzeum přestěhováno do jiných prostorů ve městě. Zde má ale pan Bojtar mnohem méně prostoru a tak jsou zde exponáty namačkány jeden a nadruhém. Některé z vozidel z původní expozice se do nové vůbec nevešly.

V muzeu najdou návštěvníci automobilové veterány, převážně německé značky Mercedes ale i českou Škodovku a Tatru. Nechybí zde ani automobily Trabant nebo Wartburg. Všude kolem je několik desítek motocyklů českých a německých značek, např. Jawa, ČZ, Stadion, NSU, nebo Simson. V expozici motocyklů je samozřejmě i Jawa 500 OHC používaná téměř výhradně pro potřeby policejních sborů a uzavírá ji přehlídka téměř neznámých tříkolek Simson Duo určených jako dopravní prostředek pro invalidy v bývalé Německé Demokratické Republice. Velmi zajímavou je i sbírka českých motocyklů Ogar.

Auto-Moto Muzeum ve Františkových Lázních stojí opravdu za návštěvu a i když není nijak veliké, každý tam určitě najde něco zajímavé.

Nová adresa muzea je: Klostermannova ul., Františkovy Lázně a nový web je ve výrobě. Nevěřte tomu starému, že je muzeum uzavřeno.

DSC0050
DSC0057
DSC0061
DSC0062
DSC0051
DSC0049
DSC0066
DSC0048
DSC0067
DSC0063