Porsche sbírka pana Blažka - Plzeň

Klasické sportovní Porsche se pro někoho počase stává silně návykovou drogou, a velmi často takovému fandovi značky Porsche vlastnictví jen jednoho auta nestačí. Jedním z takto "postižených" je i pan Blažek z Plzně.

K jednomu Porsche si pan Blažek v brzké době přikoupil další, a další, a dnes má velmi pěknou a pestrou kolekci vozů Porsche ze sedmdesátých a osmdesátých let. Na běžné ježdění má pak pan Blažek moderní 996. Dnes již pan Blažek vlastní celkem jedenáct poršáků. On to ale dovedl až do úplné dokonalosti, neboť svým milovaným automobilům postavil samostatnou vilu. Ano, nikoli klasickou garáž, ale skutečnou dvoupatrovou vilu, kde jsou jeho vozy zaparkovány ve dvou podlažích. Zaparkované automobily zde mají zajištěnu dokonalou klimatizaci i myčku, aby po výletu nešly spinkat špinavé. Věřím, že se jim z jejich krásného a vyhřátého pokojíčku ani nechce na silnici. Sám majitel si tam pro sebe vyhradil jen malou kancelář a přijímací salónek pro pozvané návštěvy. Samozřejmě, že vše je zajištěno tím nejdokonalejším alarmem, aby někdo neměl náhodou zájem jeho milovaným láskám ublížit.

V prvním patře jsou zaparkovány vozy Porsche, a v přízemí pak další plechové lásky pana Blažka, automobilové dvanáctiválce převážně anglické výroby. Prostě, jak se v jednom přísloví říká, "Kdo si hraje, ten nezlobí". Také si umíte hrát?

DSC9569
DSC9568
DSC9567
DSC9566
DSC9565
DSC9563
DSC9562
DSC9561
DSC9560
DSC9559