Retromobil_04Ve svých výstavních halách poskytne ještě více prostoru a zázemí pro více než 350 vystavovatelů a slibuje celou řadu mimořádných překvapení. Odhaduje se že výstavu shlédne téměř 90.000 návštěvníků z celého světa. První velký veletrh historických vozidel roku 2012, chystá několik zajímavých témat, které budou výstavu provázet.  Velikým lákadlem pro návštěvníky by měla být expozice The Mullin Automotive Museum z USA, které by zde mělo představit několik vzácných automobilů ze své sbírky.

Retromobil_05Jedinečnou expozicí bude také výstava obojživelných vozidel, která se běžně na veřejnosti nijak nepředvádí. Stěžejním exponátem bude Hydromobil Comete z roku 1932, který byl před lety znovuobjeven, před nedávnem byla dokončena jeho komletní renovace a na Retromobile bude jeho opětovná veřejná prezentace.

Retromobil_06Mezi nevídané rarity, představené na Retromobile 2012 bude o jedinečný obr mezi motory. Velké železné monstrum dlouhé více jak 18 metrů má ve svých devíti válcích objem celkem 330 litrů !!!. Výkon je až 1600 koňských sil a spotřeba je okolo 360 litrů palova za hodinu. Tento motor byl postaven v roce 1962 jako stabilní pohonný agregát. V roce 1990 byl odstaven a na dlouhé roky se na něj zapomnělo. Nyní byl tento motor znovu oživen a stane se skutečnou raritou Retromobile 2012.

Samozřejmě, že na výstavě Retromobile 2012 nebudou chybět ani desítky a stovky různých historických vozidel, z velké části především francouzské výroby, nabídka náhradních dílů, různého příslušenství, literatury a všeho dalšího "haraburdí", které mohou fandové a majitelé historických vozidel potřebovat.

Kontakt na original stránky pořadatele najdete ZDE

Retromobil_01Retromobil_02Retromobil_03