Titulní story přináší zajímavé srovnání tří ikon italské školy – Isa Grifo, Maserati Ghibli SS a malého Ferrari Dino, které jsou všechny v rukou českých majitelů.

Mezi další vozy, které reprezentují snad nejkrásnější dobu automobilismu vůbec, patří Lancia Flaminia Cabriolet, Fiat 850 Vignale, Ford Anglia 105E, Ford Thunderbird nebo srovnání Maserati Mexico a Glasu 3000. Speciálu na téma 60. let se věnuje téměř 50 stran z celkových 132, ovšem na zbývajících stranách najdete samozřejmě příběhy dalších vozů z různých dekád automobilové historie.

Zmiňme aerodynamickou Tatru 87 nebo příběh o náročné renovaci proudnicové Škody Rapid z roku 1940, která probíhala v paneláku. Anglickou školu malých sportovních aut reprezentuje srovnání MGB GT a Triumphu GT6, oba jsou z roku 1973.

Mezi youngtimery vyčnívá článek pojednávající o Datsunu 240Z a jeho evoluci v podobě modelu 260Z nebo příběh o Mercedesu W114 s benzinovým šestiválcem.

Nechybí ani rubrika Sport, kde se dočtete nejen o závodním brouku nebo okruhovém chevronu, ale také o redakční účasti na závodu Sachsen Classic.

Desáté číslo auto motor a sportu Classic vám ale rovněž pomůže k dobré orientaci na trhu veteránů, neboť přináší evropské ceny pro více než 2200 modelů, jež jsou doplněny o komentáře z domácího prostředí.

V neposlední řadě vám Tomáš a Zuzana Pavlíkovi, kteří stojí za Veteránským rojením v Lobči a závody na Sosnové, ve velkém rozhovoru prozradí, jak zorganizovat dobrý veteránský sraz.

Podzimní vydání časopisu Auto Motor a Sport Classic si můžete koupit za cenu 99 Kč.