Povinné ručení se dnes sjednává na internetu

Budoucnost povinného ručení patří internetu. Chcete vědět proč?

Pokud patříte mezi skalní přepážkové bojovníky, a vše si nejraději sjednáváte osobně, zpozorněte. V případě povinného ručení to nemusí být vždy ta nejlepší varianta. Naopak se spíše vyplatí sjednat povinné ručení online. 

Jak fungují pojišťovny? 

V dobách, kdy jedinou pojišťovnou byla Česká pojišťovna, jste neměli příliš na vybranou. Zašli jste na přepážku, nechali jste si spočítat povinné ručení a protože nebylo kam jinam jít, nabídku jste museli akceptovat. Dnes se ale situace rapidně změnila. Pojišťoven je v naší republice zaregistrováno přes několik desítek a výběr povinného ručení je tak opravdu široký. 

Každá z pojišťoven ale počítá povinné ručení jinak. vychází ze statistik a průzkumů a každá z nich si vyvodila jiné závěry. Pro některé je nejhorším možným řidičem Pražák, pro jiné důchodce, a pro další pojišťovnu to může být člověk kolem dvaceti let v silném autě. A podle těchto rizik také určují cenu pojistného. Neexistuje tedy jediné správné povinné ručení pro všechny. I dva stejně staří lidé, se stejným bydlištěm, ale jinými auty, mohou mít výhodné povinné ručení každý u jiné pojišťovny. 

Pojišťovna na základě rizik ohodnotí jednotlivé věkové skupiny, bydliště a typy a druhy aut, a zohlední je v kalkulačce, ze které pak pracovník pojišťovny vychází, když vám počítá cenu za povinné ručení. Bohužel, tyto tabulky nelze obejít a cenu nelze usmlouvat. Pokud tedy nemáte flotilu aut, nebo pokud vám pracovník pojišťovny neposkytne slevu - i ty jsou ale omezené. 

Pokud tedy chcete vědět, jak by vypadalo povinné ručení u několika různých pojišťoven, máte tři možnosti. Navštívit pobočku každé pojišťovny a nechat si spočítat nabídku, pozvat si finančního poradce, nebo provést kalkulaci sami, online. Ne náhodou je poslední způsob sjednání povinného ručení ten nejoblíbenější. 

Proč sjednat povinné ručení online? 

Je hned několik důvodů, proč sednout k počítači či chytrému telefonu a provést srovnání a následné sjednání povinného ručení sami. 

Šetříte svůj čas

Je jen na vás, kdy srovnání provedete. Kalkulačky online fungují ve dne v noci, takže pokud se vám nechce spát, můžete sednout k porovnání a sjednání pojištění klidně ve dvě ráno. Navíc čas, který sjednáním povinného ručení strávíte, si určujete jen vy. A stačí několik kliknutí a máte před sebou porovnání hned několika pojišťoven, v přehledné tabulce, ze které se pak snadno vybírá. 

Může se i stát, že budete chtít provést kalkulaci znovu, protože jste se rozhodli připojistit střet se zvěří, nebo pojistit i zavazadla v autě. Online je to jednoduché. Jen zakliknete znovu pár políček ve formuláři a za okamžik máte k dispozici aktualizovanou tabulku s přehledem pojištění. 

Šetříte peníze

Díky tomu, že vidíte doslova v přímém přenosu kalkulace od různých pojišťoven, je snadné vybrat si pro sebe tu nejvhodnější variantu povinného ručení. Pro někoho to může být ta nejlevnější, jiný dá přednost nejlepšímu poměru cena/výkon a pro jiného může být rozhodující třeba široká paleta připojištění. Nicméně právě srovnáním získáte dokonalý přehled o tom, co se pro vás nejlépe hodí. 

Sjednání povinného ručení online je právě tak jednoduché. Smlouva bývá obvykle aktivní po zaplacení, které také můžete provést online, takže vám odpadají administrativní starosti.