Ferdinand Porsche Festival není jenom sraz Porsche.

Samozřejmě, že Ferdinand Porsche Festival je největší setkání sportovních automobilů Porsche, ale je to i setkání historických automobilů všech značek a i pro majitele těchto automobilů připravujeme zajímavý program.

V sobotu 3.9.2022 si na den přesně připomeneme 147.narozeniny automobilového konstruktéra Ferdinanda Porsche, který nebyl jen konstruktérem Brouka a zakladatelem značky Porsche, ale konstruoval i automobily jiných značek. Začínal elektromobily Lohner-Porsche, pokračoval vozy Austro Daimler a následně i Mercedes Benz. Od roku 1931, kdy si založil vlastní konstrukční kancelář pracoval pro další automobilové značky, jako byla Adler, Auto Union, NSU, Wanderer, Zündapp a mnohé další.

DSC 8643Na Ferdinand Porsche Festival proto zveme majitele historických automobilů všech značek. Máme pro ně připravenu speciální "OLDTIMER LOUKU", na které proběhne divácká soutěž elegance, rozdělaná na předválečné a poválečné vozy. Samozřejmě ohodnotíme nejstarší automobil nebo ten, který přijede z největší dálky. Na odpoledne je pak připravena měřená jízda pravidelnosti na naší 2 km dlouhé asfaltové trati přímo v areálu, která bude také následně vyhodnocena. Pro všechna historická auta bude připravena upomínková nálepka a zajímavá vozidla představí moderátor. Po obědě je naplánován koncert skupiny PŘEHMAT, která hraje Rock en Roll 60.-70. let.

DSC 5577Účastnický poplatek za vjezd historického automobilu do areálu je 300 Kč. Osoby mají vstup zdarma.

Začínáme v 10:00 hodin a konec bude až po 16 hodině.

Není nutné svou účast předem hlásit. Uděláte nám velikou radost, když přijedete pěkným veteránem, ale nevyženeme ani zajímavý yountimer nebo i moderní sportovní automobil.

Svoji výstavní zónu budou mít i závodní automobily všech značek i roků výroby a počítáme i se zónou pro děti.

Areál 1