90 let tažného zařízení osobních automobilů

Jezdíte na kole? Plánujete dovolenou s karavanem? Nebo možná někdy potřebujete něco přepravit na nákladním přívěsu? To vše může být možné díky jednomu jednoduchému vynálezu. Je to tažné zařízení.

Historie tažného zařízení

Tažné zařízení vynalezla a uvedla do provozu německá společnost Westfalia Automotive v roce 1932. Dodnes je lídrem na trhu, který je známý svou spolehlivou kvalitou, bezpečností svých produktů a standardy zákaznických služeb na nejvyšší úrovni. Málokdo ví, že řidičské oprávnění skupiny B opravňuje k tažení přívěsu, jehož celková povolená hmotnost spolu s autem nepřesahuje 3,5 tuny. Obrazně řečeno: 1,5tunový kombík utáhne přívěs o hmotnosti 1,5 tuny.

Proč mít na autě tažné zařízení?

Výběr a montáž háčku obvykle trvá několik dní, takže na to myslete dříve, než chcete vyjet na dovolenou a ne jen v případě naléhavé potřeby. A proč se vůbec vyplatí mít tažné zařízení na autě? Podívejte se na stránku https://www.tazne-rameder.cz/tazne-zarizeni/.

Začnete trávit volný čas jinak

Montáží tažného zařízení na auto se vám otevírají nové možnosti trávení volného času. Nyní si stačí půjčit (nebo koupit) karavan a můžete vyrazit na dovolenou snů. Lidé, kteří přijdou na chuť karavaningu, si ho podle všeho zamilují na celý život. Sníte o koupi kajaku, motorového člunu nebo čtyřkolky pro aktivní trávení dovolené? Hák a správný přívěs udělají z vaší sportovní dovolené realitu.

Zvýšíte hodnotu vozu

Dobré tažné zařízení přidává hodnotu vašemu vozu. Instalací kvalitně vyrobeného, proti korozi řádně chráněného produktu známé značky si kupující určitě dá pozor a při prodeji svého vozu za něj dostanete více peněz.

Můžete si pořídit přepravní přívěs

Přepravní přívěs? Proč ne! I malý přívěs za auto výrazně usnadní stěhování nebo umožní přepravu rozměrnějších věcí bez nutnosti najímat si profesionální dopravu. Přívěs se bude hodit i v případě, že jste architekt nebo pracujete ve stavební firmě a převážíte interiérové vybavení nebo stavební materiál.

Můžete vozit své kolo na dovolenou

Máte kolo nebo uvažujete o jeho koupi? S tažným zařízením jej snadno a snadno převezete, kam budete chtít. Převážení kol na plošině namontované na tažném zařízení je pohodlné a bezpečné. Na jednom háku (a vhodném nosiči) je místo pro kola celé rodiny.

Usnadní odtažení porouchaného vozu

Hák je nutný i pro tažení odtahového vozu, proto tuto funkci denně využívají nejen zaměstnanci autobazarů, autoservisů.

Zvětší úložný prostor vozu

Tažný hák se také ukazuje jako velmi užitečný, když je v autě málo místa a musíte převážet spoustu věcí, např. na dovolenou. Řešením bude přídavný box na nosič jízdních kol snadno namontovatelný na hák.