Skotské hry na zámku Sychrov s britskými veterány * 21.8.2021

Majitelé klasických anglických historických vozidel, rok nám opět rychle uběhl a jako obvykle touto dobou bych Vás chtěl tímto pozvat na výstavu určenou výhradně pro britské automobilové a motocyklové veterány, která se již tradičně koná jako doprovodná akce 21. Skotských her na zámku Sychrov v sobotu  21. 8. 2021.

Detailní informace o 21. ročníku Skotských her najdete na www.skotskehry.cz a  bližší popis a harmonogram výstavy vozidel naleznete na https://www.skotskehry.cz/program/britska-historicka-auta/ .

Příjezd do zámecké zahrady je mezi 9:30 - 12.00 hodinou, tak jak se komu hodí, nejsme nijak výrazně časově omezení. Vjezd je zadní branou do zámeckého parku - při příjezdu od dálnice se těsně před začátkem zdi zámeckého parku odbočí doprava a po několika desítkách metrů hned doleva - přímo do hlavní aleje, která prochází zámeckým parkem. Výstava anglických veteránů by měla probíhat v prostoru na levé straně, než začnou prodejní stánky trhovců, na ploše č. 10.  Všude budou přítomni pořadatelé. Je to stejné místo jako v minulých letech, pro ty co už tam byli... Vjezd není z přední strany od zámku. Viz přiložený plánek níže - příjezd je vstupem č. 2.

image001Oproti minulým ročníkům je zde změna týkající se času odjezdu. Jelikož jsme součástí programu, tak by byla škoda, kdyby někteří účastníci začali odjíždět již ve 14 nebo 15 hodin, jak se dříve stávalo. Dle dohody s pořadatelem je nutné zůstat alespoň do 17. hodiny, i když pamětní listy a ceny pro nehezčí vozy se budou rozdávat asi až mezi 17. a 18. hodinou.  Každopádně prosím kdo chce odjet dříve, tak ani nejezděte, účastníci pak jsou ošizeni o část programu a jakmile odjedou první účastníci, tak se další zpravidla přidají....

Je zde i možnost příjezdu již v pátek v podvečer s možností přespání ve vlastním stanu v zámeckém parku nebo v prostoru pro účinkující, který je vpravo od plochy č. 6.  Případní zájemci mi to ale musí potvrdit předem. Páteční večerní program určitě stojí za to, takže doufám, že se s některými účastníky setkáme již v pátek večer, před hlavním sobotním programem.

Součástí letošní výstavy anglických veteránů bude opět  i  soutěž o nejzajímavější vůz, který letos vybere odborná porota. První tři vozy budou odměněny lahví dobré skotské whisky. Vyhlášení bude nejdříve v 17. hodin, čas bude ještě upřesněn. Jinak program není nijak omezován,  jedná se pouze o výstavu a přátelské setkání, kdo chce, tak může zůstat až do večera nebo do neděle.  Důležité je zúčastnit se, tato skvělá akce určitě stojí za to. Jako každý rok má posádka vozu vstup zdarma (běžné vstupné na místě je 450,- Kč za dospělou osobu, a to neplatíme...). Věřím, že se sejdeme v hojném počtu.

Pro další informace mě prosím kontaktujte na tel. čísle 777844922 nebo na e-mail j.gerza@wo.cz

Budu rád, když mi potvrdíte účast, ale není to nutné. Nutné je pouze potvrzení od účastníků, kteří by chtěli přijet už v pátek a přenocovat ve vlastním stanu v zámeckém parku.

Stylové oblečení a piknikové koše jsou vítány.

Dejte prosím tuto pozvánku na vědomí co možná nejvíce majitelům anglických veteránů. Nemám na všechny kontakt, proto tento mail zasílám především veteránským klubům v blízké dojezdové vzdálenosti od Sychrova.

Přeji krásný den. Jiří Gerža, tel. 777 844 922

Pár obrázků z minulých let:

DSC0425
DSC0377
DSC0424
DSC0447
DSC0465
DSC0919
DSC0380
DSC0391
DSC0440
DSC0438