RATAJÁK 2021 * 26.6.2021

Po malé odmlce letos opět odstartujeme státní vlajkou jubilejní 10. ročník Jízdy pravidelnosti do vrchu Rataják. Do vrchu, který si už dávno vydobyl pověst jednoho z nejstrašnějších kopců na jízdu nejen v okrese, ale i v celém světě.

Trasa dlouhá 1300 metrů začíná pod hradem Pirkštejn a končí u ratajského hřbitovajak jinak. Unikátní je celá trať, která obtáčí kostel, vine se křivolace přes náměstí, aby opět nabrala pořádný sklon v záludném stoupání okolo rybníčku. Všichni si už také zvykli na žulovou dlažbu zjedenačtyřicátého roku připomínající Klausenpass, Masarykovu silnici na Zlaté návrší a jiné slavné kopce zpředválečných časů.

Na Ratajáku nehledejte žádné záludnosti. Jízda se jede dvoukolově jako zkouška pravidelnosti výkonu, především ale pro pobavení posádek asetkání majitelů historických vozidel.

Akci pořádá spolek Pro Rataje, z.s. ve spolupráci směstysem Rataje nad Sázavou, klubem Čtrnáctka a Obvodním oddělením VB Strnadice.

 

PROGRAM, SOBOTA 26. 6. 2021

09.00 h přejímka vozidel (zámek, předzámčí)

11.00 h start 1. kola pod hradem, bezprostředně naváže 2. kolo

Následuje volná zábava, výstava závodních strojů, kulturní vložky, pozdní oběd a vyhlášení výsledků. Kromě pořadí vkategoriích automobilů a motocyklů bude vyhlášeno také nejkrásnější dobové oblečení, nejstarší účastník, nejstarší vozidlo a účastník dorazivší po vlastní ose z největší vzdálenosti.

Přihlášky zasílejte elektronicky na prihlasky@ratajak.cz

Maximální počet závodníků: 80. Startovné: 600Kč. Vozidla vyrobená do roku 1939 startují za polovic, modely starší století zdarma. V ceně startovného je započítáno tričko s logem závodu, případně další pozornosti, něco malého k snědku ráno a po závodě oběd v hospůdce U Pinců.

KONTAKTY:  MichalBorský +420724032021 OtaKmínek +420602292832 info@ratajak.cz FB @ratajak2021