Za Auto Motor a Sport Classic bude náhradou AUTOMOBIL ?

V polovině loňského roku přestal vycházet oblíbený motoristický časopis Auto Motor a Sport Classic, neboť jeho vydavatel, Mladá Fronta a.s. se dostal do úpadku.

Koncem letošního března koupila od insolvenční správkyně společnost Busines madia CZ s.r.o. aktiva týkající se motoristických titulů. Jde o vydavatelství s téměř 30letou historií a řadou magazínů i odborných časopisů i v oblasti motorismu. V devadesátých letech převzala tato společnosti i vydávání jednoho z nejstarších našich motoristických časopisů - AUTOMOBIL.

Předplatitalům, kteří nedostali v loňském roce všechna čísla časopisu Auto Motor a Sport Classic, která si předem zaplatila, nyní tato společnost obeslala jako náhradou alespoń časopisem AUTOMOBIL, který sama vydává.

Ještě první čísla časopisu AUTOMOBIL v letošním roce se prodávala za cenu 46,90 Kč, ale květnové číslo již bylo nečekaně zdraženo na 59,90 Kč. Pro příznivce motoristické historie je v časopise Automobil věnováno jpouze několik posledních stránek, většínou zaplněných jen 3 až 4 různými články. Zbytek časopisu je věnován současným automobilům.

Zda ještě někdy začne znovu vycházet časopis Auto Motor a Sport Classic, věnující se výhradně jen historickým automobilům a motocyklům, není jasné. Je to veliká škoda, neboť příznivců této motoristické katagorie stále roste.