Výstava "dodávky a kombi .... středem pozornosti"

Velké motoristické muzeum Autoworld v Bruselu pořádá ve svých jedinečných prostorách jednu tématickou výstavu za druhou. V minulosti zdy byly vystavený ta nejzajímavější vozy Porsche, Jaguar, nebo do nedávna i Laurin & Klement - Škoda. Současná výstava je zaměřena na automobilové dodávky a kombi.

Bruselské museum AUTOWORLD otevřelo výstavu kombíků 2. dubna a expozice zde setrvá až do 30.května 2021. Autoworld vzdává hold těm vozům s prodlouženou zadní částí. Je to trend, který dorazil ze Spojených států a který se i v Evropě stal velikým prodejním šlágrem pro většinu známých automobilek. Vystaveno je výběr z patnácti vynikajících modelů, především z 50. a 60. let.

Chevrolet Nomad kombinuje sport s užitkem. Totéž platí pro Jaguar Eventer z roku 1988, nejmladší kombi na výstavě. A co říci o velkolepém modelu Chrysler 300 New Yorker Town & Country Wagon, americkém snu v celé jeho kráse nebo o jedinečném Packard Model 22 přeměněném na kombi! Mezi evropskými modely je pravděpodobně nádherný Ford Taunus P2 Baroc z roku 1958 pravděpodobně jediný, který se v Belgii stále nachází. Mezi klasičtější verze patří Citroën ID Familiale a Volvo PV445 Duett. V dnešní době se málokdy setkáváme s dobovými modely v provedení kombi. Proto je většina modelů vystavovaných v Autoworldu vzácná a ve velmi mimořádném stavu, což dokazuje například tento Mercedes 230S Universal, který je navíc belgickým výrobkem vyvinutým a vyrobeným v Malines.

Arel-1
Arel-2
IMG9651