SOUBOJ O STK HISTORICKÝCH VOZIDEL

Dva poslanci za ANO, pánové Petr Sadovský a Michal Ratiborský, předkládají v parlamentu pozměňovací návrh zákona č. 56/2001 Sb. a vyhláškou č. 355/2006 Sb., podle kterého se dnes řídí schvalování a provoz historických vozidel, provozovaných na zvláštních registračních značkách "V".

Patr Sadovský si na svých internetových stránkách rozhodl informovat a uvést na pravou míru některá vyjádření, která se k vám ve věci změn v systému testování historických vozidel různými zdroji dostávají. V současné době byly skutečně podány návrhy na určité legislativní úpravy a ten, kdo se o tuto problematiku trochu zajímá, ví, že o určitých změnách bylo již delší dobu s ministerstvem dopravy diskutováno. Změny, ke kterým má dojít, lze shrnout do dvou oblastí, kterými jsou ověření technické způsobilosti historických vozidel a odpovědnosti za provedená testování historické původnosti.

Odůvodnění, proč předkladají tento nový pozměňovací návrh současného zákona, ale i některé dotazy a odpovědi na toto téma, si můžete přečíst na: https://www.sadovskypetr.com