Autogalerie Průhonice

Na konci roku 2016 se opět po několika letech začaly do nových prostor Autogalerie Průhonice, vedle známé Pyramidy, na dohled od dálnice D1 směrem z Prahy na Brno, začaly navážet jedinečné klasické sportovní automobily, aby se zde realizoval dlouholetý sen sběratele a motoristického nadšence Jiřího Sudíka.

Již v roce 1997 byla založena obchodní společnost Orbis Real, jejímž záměrem bylo nakupovat a prodávat především zajímavé sportovní a americké automobily období šedesátých až osmdesátých let minulého století. Velmi brzy ale byla připravená hala naplněna množstvím velmi krásných a zajímavých automobilů a jejich majitel a obchodník s automobily se začal dostávat do tradiční situace nadšeného sběratele a fandy klasických automobilů, kdy výraznou většinu vozidel, které nakoupil pro obchod, nakonec není ochoten prodat.

Asi před deseti lety musela původní prodejní a výstavní galerie vedle průhonické Pyramidy ustoupit dalším obchodním aktivitám pana Sudíka, což byl prodej nových automobilů, a všechny tyto krásné vozy byly nouzově uskladněny v jiné nepoužívané hale s utajenou adresou na okraji Prahy.

Nyní ale v Průhonicích, jako součást nové prodejny SEAT, vyrostla nová velká moderní hala, kam se začínají tyto krásné automobily opět navracet. Dle slov majitel a sběratele je zde soustředěno cca 160 dnes již historických klasických automobilů, takových značek jako je Ferrari, Chevrolet, ISO, Jaguar, Lamborghini, Maserati ale také Porsche. Vše prošpikováno různými amerockými křižníky nejen šedesátých let. Kolekci automobilů doplňujé také několik desítek převážně závodních motocyklů.

IMG1898
IMG1902
IMG1903
IMG1904
IMG1906

 Velkou sběratelskou raritou je Porsche 356 A Coupé z roku 1953, vyrobený ve stuttgartské karosárně Reutter, který má namontovaný střešní faldach od firmy Westfalia. Tento vůz ale není zatím na prodej.

V Autogalerii Průhonice si ale můžete koupit jiný vzduchem chlazené VW - Porsche. V nabídce zde mají jak VW Karmann Ghia 1500 z roku 1969, tak třeba i VW-Porsche 914 z roku 1971

Celou prodejní nabídku automobilů Autogalerie Průhonice najdete ZDE.