Daniel Šenkeřík a jeho závodní automobily

MgA. Daniel Šenkeřík je grafik, sochař, modelář a výtvarník. Absolvoval SUPŠ Uherské Hradiště (obory sochařství a poté grafický design) a FaVU při VUT Brno – obor Sochařství. Následně pracoval několik let v reklamní agentuře na Brněnském výstavišti jako grafik a DTP operátor. Dnes má vlastní reklamní agenturu NEMO Studio v moravském Nedašově.

Výtvarná tvorba:

Maluje hlavně historické závodní vozy z 20. až 70. let minulého století. „Jeho největšími favority jsou předválečné závodní šestnáctiválce Auto Uniony a stříbrné šípy Mercedes - Benz.

Stará auta mají ducha. Fascinují jej příběhy jezdců, jejich nasazení i to, že dřív byl motosport opravdu velmi nebezpečnou záležitostí,“ Jeho obrazy vlastní několik hvězd světového motosportu, jako například Kimi Räikkönen, David Coulthard, Niki Lauda, Jean Todt, nebo astronaut Andrew Neustel a další.

Právě jeho poslední tvorbou je kolekce bývalých automobilových závodníků, jako byl Jochen Rindt, Jo Siffert, Ayrton Senna, James Hunt, Niki Lauda a další. Potěšitelní je, že Daniel nezapomněl ani na českou automobilovou legendu, Miroslava Adámka.

Výtvarnou kolekci motoristických obrazů si můžete prohlédnout na: http://p1gallery.cz/

03Sifeert
02Rindt
04Peterson
05Lauda
06Sheckter
08Villeneuve
09Senna
10Admek
07Hunt