YURIY SHEVCHUK ART GALLERY

Yuri Shevchuk se narodil se v roce 1961 v Kyjevě na Ukrajině. Vystudoval místní uměleckou školu a později i prestižní Kiev Architectural Academy. Poté začal přetvářet své sny a představy na velmi netradiční umělecká díla, rozdělená do tří tematických kategorií, Jazz, Architektura a Automobily. Právě to jsou témata, o která se Yuri Shevchuk nejvíce zajímá.

Od roku 1993 žije Shevchuk v hlavním městě České republiky, v Praze. V poslední době u Yurie výrazně převažuje téma Retro Cars. Díky němu se dostal do povědomí mnoha motoristických fandů na různých automobilových akcích u nás, kde vystavoval své díla, jako například na výstavě automobilů Legendy, největším setkání automobilů Porsche v ČR, pořádaném v rodišti Ferdinanda Porsche ve Vratislavicích nad Nisou, nebo na Auto Show Praha. Neméně zajímavá byla i spolupráce se Scuderia Praha, jediným oficiálním prodejním a servisním zastoupením značek Ferrari a Maserati v České republice. Díky své tvorbě na sebe Yuri upozornil i v zahraničí a jeho obrazy se objevily v různých galeriích po celém světě, nebo doprovázely významné evropské motoristické akce, jako třeba Mille Miglia, Monte Carlo Classic, Grand Prix Rudolf Caracciola či Retro Classics Stuttgart.

Jeho obsáhlá motoristická tvorba je zaměřena především na sportovní a závodní automobily šedesátých let až po současnost. Jeho oblíbenými značkami jsou Porsche a Ferrari, ale nezapomíná ani na slavné závodní automobily i jiných světových výrobců od předválečných Auto Unionů, přes Mini Cooper, Lancii Fulvii, Škoda 130 RS, Audi Quatro, až po vozy Formule 1. Dnes již čítá kolekce motoristických obrazů Yurie Shevchuka několik desítek kusů, z nichž mnohé se staly majetkem různých sběratelů a obdivovatelů výtvarného umění nejen v České republice, ale i ve světě. Yuri nabízí ke koupi nejenom své originální obrazy za odpovídající ceny, ale i kvalitní a přitom o mnoho levnější reprodukce v několika různých velikostech.

Celý výčet tvorby Yurie Shevchuka najdete na jeho internetových stránkách: YURIY SHEVCHUK ART GALLERY

Pár ukázek z tvorby Yurie Shevchuka:

Yuriy01
Yuriy02
Yuriy03
Yuriy04
Yuriy05
Yuriy06
Yuriy07
Yuriy08
Yuriy12
Yuriy09